Hegulin tarina

Kerran kauppias – aina kauppias. Helge Karlsson aloitti työuransa kauppiaana vuonna 1969. Liiketoiminta laajeni nopeasti ja uusia myymälöitä avattiin muutaman vuoden välein. Parhaimmillaan hänellä oli samanaikaisesti neljä K-markettia ja kaksi myymäläautoa. Poikien jatkaessa kaupankäyntiä isänsä jalanjäljissä Helge keskittyi kiinteistöihin ja aikaa jäi myös uusien liiketoimintamahdollisuuksien ideointiin.

Näin syntyi ajatus kirppiksen avaamisesta. Sopivat tilat olivat jo valmiina Koskenkylässä ja mittavan remontin jälkeen ne kalustettiin Secondhand-kaupankäyntiin sopiviksi. Ala oli tullut kauppiaalle tutuksi oman keräilyharrastuksen kautta ja varastoista löytyi sopivia keräilytuotteita myyntiinkin.

Helgen periaatteisiin kuuluu kaupankäynti, jossa kaikki voivat voittaa. ”Pitkällä aikavälillä, jatkuvuuden varmistamiseksi on sekä ostajan että myyjän jäätävä tyytyväisiksi kauppaan. Muuten asiakas ei palaa uudestaan katsomaan mitä seuraavalla kerralla olisi tarjolla.” Asiakaspalvelusta nauttiva kauppias haluaa kuunnella tarkalla korvalla kirppiksen asiakkaita sekä myyjiä ja kehittää palvelua sellaiseksi, johon kaikki voivat olla tyytyväisiä.

Jokainen uudelle käyttäjälle kiertävä tuote rakentaa osaltaan kestävämpää huomista. Maapallomme raaka-ainevarat ovat rajallisia ja tuotteiden valmistukseen tarvitaan mittavat määrät energiaa. Monet tuotteet ovat kehittyneet niin kestäviksi, että niiden käyttöikä on paljon pidempi kuin yhden käyttäjän tarve. Tarpeettomilla tavaroilla ei ole järkevää myöskään kasvattaa varastoja eikä heittää pois, jos niillä on vielä käyttöarvoa jollekin toiselle. Jokainen voi laittaa itselleen ylimääräisiä tavaroita myyntiin ja antaa seuraavalle käyttäjälle mahdollisuuden ottaa ne uudelleen käyttöön. Se on vastuullisuutta.

Sivuston kehitys: Mainostoimisto Selekti